« Όταν ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες λέξεις από το παραμύθι μου συνειδητοποίησα ότι η συγγραφή παραμυθιών για παιδιά είναι υπέροχη ενασχόληση για πολλούς λόγους. Καταρχάς, τα παιδιά είναι ανοιχτά σε νέες εμπειρίες και έχουν μια αέναη αφοσίωση στον κόσμο της φαντασίας. Τα παραμύθια τους παρέχουν έναν τρόπο να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν νέους κόσμους, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, τα παραμύθια βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να μάθουν για σημαντικές αξίες και διδάγματα, όπως η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η αντίσταση απέναντι στην αδικία και η ειλικρίνεια. Τέλος, το γράψιμο παραμυθιών για παιδιά είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τους συγγραφείς, όπως και εγώ, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευτυχία των μικρών αναγνωστών, δημιουργώντας έναν μαγικό κόσμο γεμάτο φαντασία και ευχάριστες εκπλήξεις, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Αυτός ήταν ο σκοπός μου και ελπίζω να το κατάφερα, έστω και με ένα παραμύθι, έστω και με μια εικόνα του καβουρόσαυρου που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό ενός παιδιού».
Παναγιώτης Γκαμούρας * “Ένας φαντασιόπληκτος παραμυθοποιός”
Λίγα λόγια από την εικονογράφο Μαριλίνα Σκαρπέτα
Ονομάζομαι Μαριλίνα Σκαρπέτα και γεννήθηκα στην Πάτρα, σε μία πολύ καλλιτεχνική οικογένεια.
Σαν παιδί πουλούσα στις γιαγιάδες μου βραχιολάκια από μακαρόνια κ μπατονέτες και τους έλεγα ότι ήμουν έμπορος.
Στα 18 μου άνοιξα την πρώτη μου επιχείρηση, ή μάλλον το μαγαζάκι μου. Ένα μαγαζάκι με χειροποίητα είδη δώρων, κοσμημάτων και ειδών γάμου και βάπτισης.
Παράλληλα σπούδασα Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα κάτι που δεν με εξέφρασε ποτέ αφού δεν περιείχε χρώματα. Στα 27 μου αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα μαζί με τον σκύλο μου τον Κεφτέ, όπου εκεί άνοιξα την δεύτερη επιχείρηση μου, μαζί με τον αδερφό μου, ένα βανάκι για καλλωπισμό σκύλων.
Α! Ξέχασα, μικρή είχα κ ένα άλλο χόμπι, να μαζεύω αδέσποτα ζωάκια όλων των ειδών. Παράλληλα σπούδασα εικονογράφος και ξεκίνησα να προσθέτω και άλλο χρώμα στην ζωή μου.
Είμαι 31, δεν ξέρω τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω αλλά αγαπώ ότι έχω γίνει μέχρι τώρα.